• Telefoon:
  • +31(0)43 30 64 668

Openingsuren: Dinsdag - Zondag ( 11.00 - 17.00 uur)

                                                                                       WMC IN VAALS

                                                              "Meer dan 1000 bezoekers in Centrum van Vaals"

 

Afgelopen vrijdag 28 Juli heeft Stichting de Kopermolen in samenwerking met de Gemeente Vaals een Mini WMC georganiseerd.

Met deelnemers als La Banda Musical Femenina de Marcha Colegio Clemencia de  Caycedo, Showband Marum en de Indigenous Four, die als opwarmer voor hun optreden in het Stadion naar het mooie centrum van Vaals kwamen.

Dit werd ook weer een pareltje aan de ketting van hoogtepunten van de Kopermolen met meer dan 1000 bezoekers die dit evenement bezochten.

Na Kunst in Vaals weer een buiten evenement dat velen wist te inspireren, prikkelen en te vermaken.

                                           

                                                                                    “Dit smaakt naar meer”  

 

 

 

 

 

                                                                                   

 

 

 

KUNST IN VAALS 2017

 

 

We kijken terug op een geslaagd evenement "Kunst in Vaals" nieuwe stijl, een evenement dat met een compleet vernieuwd concept haar debuut kende in het weekend van 15 en 16 Juli 2017.

Met het credo "behouden wat goed was en toevoegen wat nodig is" heeft de organisatie, met hulp van vele vrijwiligers, haar uiterste best gedaan om voor zowel de kunstenaars als de bezoekers een evenement te organiseren dat in ieders agenda een vaste plaats verdiend

Wat het resultaat was kunt u zien in de sfeerbeelden op onze website, wij danken u voor uw bezoek en hopen u volgend jaar weer te mogen begroeten.

 

 

 

 

Unieke kans om je in te schrijven voor een Workshop op 23 September onder leiding van (koor) dirigent en barokspecialist Huub Ehlen.

Inschrijven kan nog tot 15 September a.s. !!!

Voor meer info kijk in onze agenda.

Chris Tap foto3                                         

 

 Expositie Chris Tap 14 juli t/m 24 September

 

De Amsterdamse kunstenaar Chris Tap zal zijn prachtige levensechte beelden van wilde dieren exposeren in de Kopermolen Vaals.Omdat de beelden levensecht en groot zijn zullen wij ook gebruik maken van de tuinen van Kasteel Bloemendal eveneens gelegen in Vaals.

In de prachtige tuinen van Kasteel Bloemendal zullen de beelden van Chris een ware eye catcher zijn, tevens heeft Chris zijn medewerking toegezegd om een beeld te plaatsen voor de voormalig Lutherse Kerk tijdens het evenement Kunst in Vaals.Dit zal een prachtige bijdrage leveren aan het gekozen motto van Kunst in Vaals "Genieten en Beleven.

Wij nodigen u dan ook van harte uit om deze prachtige expositie te bezoeken !! 

Kopermolen lanceert met trots haar nieuwe moderne website met meer functionaliteiten dan voorheen. Stichting de Kopermolen bedankt webbureau eMeL te Maastricht voor de prettige  samenwerking. Op dit moment werken onze vertalers hard om de Duitse versie spoedig online te krijgen. Wij houden u op de hoogte. Zelf op de hoogte blijven? Abonneert u zich op onze nieuwsbrief.

 

Chrit Rousseau weet stemmingen en ambiances in de meest uiteenlopende situaties met grote zeggingskracht op papier en doek over te brengen.

Zijn oeuvre telt talloze schilderijen waarin menselijke emoties naar voren komen. Hij schilderde kleurrijke portretten, landschappen en verrassende stillevens. De afgelopen decennia reisde hij met schetsboeken in zijn koffer zo ongeveer de hele wereld rond - van Brazilië, Mexico en Guatemala in Zuid- en Midden-Amerika, India, Nepal Tibet Bhutan en China in Azië tot Libië, Rwanda en Kenia in Afrika. Het ging hem daarbij vooral om het menselijk aspect, uitgelaten vreugde of intens verdriet. Hij wist dit te herkennen en met passie en groot raffinement uit te tekenen. Schetsboek na schetsboek groeide er een rijke verscheidenheid aan beelden. Thuis werden de schetsen en tekeningen omgezet in krachtige imposante schilderijen. Daarnaast is er de blijvende verwondering om het stralende licht, ver van huis of in zijn geliefde Maastricht.

In samenwerking met Amuse route Vaals heeft de Kopermolen Vaals een expositie georganiseerd van Hetty de Boer, een kunstenares met als credo “niets is blijvend, niets is compleet , niets is perfect”, het is de imperfectie die mij telkens weer uitnodigt te laten zien hoe prachtig dat kan zijn”

Haar werken zijn te bewonderen bij Hoeve de Linde en Kasteel Vaalsbroek in Vaals beide locaties die absoluut recht doen aan de werken van Hetty de Boer.

De expositie is al gestart vanaf 18 mei en zal nog doorlopen tot eind September, loop vrijblijvend binnen op deze locaties en bewonder haar mooie werken.

Sinds 1993 organiseert Stichting De Kopermolen Vaalsi  op het von Clermontplein en de binnenhof  van het  gemeentehuis  jaarlijks in het derde volle  weekend van de  maand juli een tweedaagse [za/zo] Kunstmarkt. Daartoe worden professionele kunstenaars uitgenodigd om hun beeldende kunst in een ter beschikking gestelde stand aan het publiek ten toon te stellen en ter verkoop aan te bieden. Gestreefd wordt naar een breed en evenwichtig aanbod van genres, zoals: schilderijen, etsen, pastel, tekeningen, glaskunst, sieraden, textiele kunst, beeldhouwwerk in metaal en steen, keramiek enzovoort. Gelet wordt bovendien op een spreiding in prijsklassen, zodat er voor elke beurs wat te vinden is.  

Concert met zang en pianomuziek De zangeressen Maria Park en Alice Lackner en de pianiste Cathy Yang leerden elkaar kennen aan de Hochschule für Musik und Tanz Köln, Standort Aachen. Hun gezamenlijk musiceren groeide uit tot een professionele samenwerking onder de naam Aix Alma Trio.Het luchtige programma met als thema ‘lentedromen’ is een mengeling van bekende duetten, aria’s en muziek voor piano uit heel verschillende tijden.

Gerda Zuleger en Menges-SPELL presenteren met hun beeldenserie een artistieke uiteenzetting met fenomenen van excessieve mediale netwerken en de gevolgen daarvan voor het individu. De titel van de expositie signaleert onoverzichtelijke en ondoorzichtige verstrikking. De kunstwerken demonstreren de waarde van het individuele, op tolerantie gebaseerde communicatie. Achter de spuit-, slijp- en kleurenlijnen treedt de individuele artistieke eigenheid terug.

Salto Musicale betekent zoiets als Muzikaal Hoogstandje, het staat voor elegantie en zwierige, moderne salonmuziek van de bovenste plank. Leden van het symfonieorkest van Aken en professionele freelance muzikanten hebben in 2009 samen een ensemble gevormd, dat de geest der twintiger jaren tot leven brengt.

Kopermolen Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Language *
Please wait