• Telefoon:
  • +31(0)43 30 64 668

Openingsuren: Donderdag-Zondag ( 13.00 - 17.00 uur)

 

Dag van de Piano

Concert
180915_Foto_zusjes_Loe_verkleind
Datum: 15 september 2018 10:00 - 22:00

Dag van de Piano: Zaterdag 15 september 2018

Ochtendprogramma voor jonge kinderen (tot 12 jaar)

10.00-12.30u

De Dag van de Piano wordt georganiseerd door Stichting de Kopermolen, in nauwe samenwerking met diverse pianodocenten uit de Euregio. Deze dag is onderdeel van een breed activiteitenprogramma dat door Stichting de Kopermolen wordt georganiseerd op het gebied van Talentontwikkeling in muziek.

Het programma:

10.00-10.30u workshop voor kleuters: Daar komt muziek uit! Alle kleuters en hun ouders mogen mee doen tijdens deze workshop waarin de piano zingend, springend, luisterend en onderzoekend wordt bekeken aan de hand van een sprookje. Pianodocent Ina Jager neemt je mee in deze zoektocht naar de piano.   

10.45-11.15u workshop voor 4-12 jaar: Aan de slag met ‘Toon’.

Wat is nou leuker dan samen muziek maken? Pianodocent Marli Scheren legt spelenderwijs uit hoe meerdere tonen samen een muziekstuk vormen. We gaan aan de slag met gevulde flessen, boomwhackers en natuurlijk doet de piano ook mee.

12.00-12.30u interview en pianorecital voor alle leeftijden: Josephine en Charlotte de Loë, winnaars Prinses Christina Concours 2018

Tijdens een interview vertellen de tweelingzusjes Charlotte en Josephine (13 jaar) waarom zij zo graag piano spelen. Na het interview geven ze een pianorecital waarin ze vierhandige composities spelen van Brahms (Hongaarse Dansen) en Fauré (Dolly Suite). Ook zullen ze solo enkele jazz getinte stukken ten gehore brengen. ’s Middags gaat de Dag van de Piano verder met een programma voor scholieren, studenten en volwassenen. De Dag van de Piano wordt afgesloten met een concert van pianist en improvisator Mike Boddé, onder andere bekend als huispianist van het tv-programma ‘Podium Witteman’.

Activiteiten van het dagprogramma zijn gratis te bezoeken. Tickets voor het concert van Mike Boddé zijn te bestellen via www.tickli.nl locatie Kopermolen. Tussen de lezingen en workshops door zullen diverse pianoleerlingen voorspelen voor publiek.

Tijdens deze Dag van de Piano is er ook een boekenmarkt van de stichting ‘boeken voor mensen Maastricht’. Hier worden tweedehands muziekboeken en muziekliteratuur verkocht tegen een geringe vergoeding. De opbrengst gaat naar diverse goede doelen.  Meer informatie hierover is te vinden op de website: boekenvoormensen.nl  

 

Middagprogramma voor pianoliefhebbers vanaf 12 jaar

12.00-17.00u

De Dag van de Piano wordt georganiseerd door Stichting de Kopermolen, in nauwe samenwerking met diverse pianodocenten uit de Euregio. Deze dag is onderdeel van een breed activiteitenprogramma dat door Stichting de Kopermolen wordt georganiseerd op het gebied van Talentontwikkeling in muziek.

Het programma:

12.00-12.30u interview en pianorecital voor alle leeftijden: Josephine en Charlotte de Loë, winnaars Prinses Christina Concours 2018

Tijdens een interview vertellen de tweelingzusjes Charlotte en Josephine (13 jaar) waarom zij zo graag piano spelen. Na het interview geven ze een pianorecital waarin ze vierhandige composities spelen van Brahms (Hongaarse Dansen) en Fauré (Dolly Suite). Ook zullen ze solo enkele jazz getinte stukken ten gehore brengen.

12.30-13.30u lunchpauze (5 euro kinderen tot 12 jaar, vanaf 12 jaar 10 euro, vooraf aanmelden voor de lunch via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

13.30-14.00u lezing en recital – Pianomuziek van Claude Debussy

Op de Dag van de Piano brengen we een hommage aan componist Claude Debussy, die 100 jaar geleden overleed. Hij is de belangrijkste vertegenwoordiger van het muzikaal impressionisme. In een inspirerende lezing door pianodocent Marion Blom worden de vele facetten van zijn rijke piano oeuvre belicht. Aansluitend kunnen we luisteren naar live uitgevoerde composities van deze Franse componist.

14.15-14.45u workshopDispokinese, een goede houding aan de piano

Gediplomeerde therapeut en tevens pianodocent en organist Tjeu Zeijen gaat met zijn publiek aan de slag met houding en beweging. Iedereen zal aan den lijve ervaren in hoeverre deze oefeningen bijdragen aan een verandering van speelervaring en klank tijdens het piano spelen.

15.00-15.30u interview en masterclasscomponeren, hoe doe je dat?

Altijd al willen weten hoe je zelf een muziekstuk of song maakt? Componist en pianist Clemens Hoffman legt uit hoe hij te werk gaat bij het schrijven van popsongs, klassieke composities en pianostukken voor zijn leerlingen. Ook zullen leerlingen live enkele stukken voorspelen uit zijn pianoboeken. Bedenk gerust een aantal vragen die je aan deze componist wilt stellen…

15.30-15.50u lezingpiano en het brein

Dr. Olaf Schijns is neurochirurg in het Academisch Ziekenhuis te Maastricht. Hij speelt graag piano en ook zijn zonen zitten inmiddels al jaren op pianoles. Met zijn kennis over het brein én pianospel vertelt hij wat er in je hoofd gebeurt wanneer je naar muziek luistert of piano speelt.

16.00-16.45u interactief concertliedbegeleiding en instrumentaal samenspel

Jezelf of een ander begeleiden is een vak apart. Tijdens deze interactieve lezing wordt uitgelegd waar je als pianist op moet letten als je gaat samen spelen met anderen. Wim Lohy (zang, gitaar) en Paul Hoffman (piano) nemen hun publiek al spelend, luisterend en deelnemend mee in de wereld van liedbegeleiding.

Tussen de lezingen en workshops door zullen diverse pianoleerlingen voorspelen voor publiek.

Tijdens deze Dag van de Piano is er ook een boekenmarkt van de stichting ‘boeken voor mensen Maastricht’. Hier worden tweedehands muziekboeken en muziekliteratuur verkocht tegen een geringe vergoeding. De opbrengst gaat naar diverse goede doelen.  Meer informatie hierover is te vinden op de website: www.boekenvoormensen.nl.

Tijdens de Dag van de Piano zijn er in de ochtend pianoworkshops voor jonge kinderen.

De Dag van de Piano wordt afgesloten met een concert van pianist en improvisator Mike Boddé, onder andere bekend als huispianist van het tv-programma ‘Podium Witteman’.  Activiteiten van het dagprogramma zijn gratis te bezoeken. Tickets voor het concert van Mike Boddé zijn te bestellen via www.tickli.nl locatie Kopermolen.

Grande Finale: Concert door Mike Boddé

20.00-22.30u

De Dag van de Piano wordt georganiseerd door Stichting de Kopermolen, in nauwe samenwerking met diverse pianodocenten uit de Euregio. Deze dag is onderdeel van een breed activiteitenprogramma dat door Stichting de Kopermolen wordt georganiseerd op het gebied van Talentontwikkeling in muziek.

Mike Boddé zal de Dag van de Piano afsluiten met een uitzonderlijk pianoconcert. Deze pianovirtuoos is namelijk van alle markten thuis als improvisator en vertolker van zowel klassieke als lichte muziek. Misschien kan het publiek van de Kopermolen hem zelfs verleiden om een lied te zingen? Eén ding staat vast: dit concert wordt met recht de ‘grande finale’ genoemd van een unieke dag die in het teken staat van (jong) talent en de piano.

Mike speelde in zijn jonge jaren enige tijd jazz in de Verenigde Staten en studeerde daarna aan het conservatorium in zijn geboorteplaats Rotterdam. Met studiegenoot Thomas van Luyn vormde hij het duo Ajuinen en Look. Als stemmenimitator in het tv-programma Kopspijkers raakte hij bekend bij het grote publiek. Later maakte hij indruk met De Mike & Thomas Show en optredens in bijvoorbeeld Kanniewaarzijn. De laatste jaren is Mike Boddé vaste pianist in het programma podium Witteman.

Voorafgaand aan het concert kunt u diverse workshops, lezingen, interviews en voorspeelmomenten bezoeken tijdens de Dag van de Piano.

Activiteiten van het dagprogramma zijn gratis te bezoeken. Tickets voor het concert van Mike Boddé zijn te bestellen via www.tickli.nl  locatie Kopermolen

Entree: € 15.00, Vrienden € 13.00

 

Kopermolen Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9

BLIJF OP DE HOOGTE / BLEIBEN SIE INFORMIERT