• Telefoon:
  • +31(0)43 30 64 668

Openingsuren: Donderdag-Zondag ( 13.00 - 17.00 uur)

 

UITGELICHT: Margriet Ploum

Expositie
foto_Margriet_aan_het_werk
Datum: 11 januari 2022 20:06 - 8 februari 2022 00:00

KUNST IN VAALS Uitgelicht geeft vandaag met plezier het digitale podium aan Margriet Ploum

“Als kind was ik al in mijn element wanneer ik bezig was met kleurpotloden en waterverf.Ik tekende veel na en heb zo mijn liefde voor vorm en kleur ontwikkeld.

Naast mijn werk als röntgenlaborante was ik altijd creatief in de weer met het naaien van mijn eigenkleding en die van de kinderen. In 1991 heb ik de opleiding tot coupeuse-lerares afgerond en heb tot 2000 naailes gegeven.

Na het overlijden van mijn man in 2006 kreeg creativiteit voor mij nog een andere dimensie namelijkeen manier om te verwerken. Ik ben in die tijd met schilderen begonnen en als vanzelf kwam ik met andere creatieve hobby’s in aanraking die ik ben gaan uitproberen door workshops en lessen hierin te gaan volgen.

Dat groeide met de tijd uit van schilderen tot het werken met steen, brons, hout, papier-maché en vilt. Het scheppend bezig zijn hoort bij mij. Ik laat me graag inspireren door kleur, vorm en lichtinval.

In het proces van vormgeving waan ik mij in een andere wereld en daar kan ik mij weer met nieuwe energie opladen. Dit had ik heel hard nodig toen in 2010 mijn zoon eveneens overleed.

Omdat ik me goed realiseer dat ik heel dankbaar ben voor wat ik wel heb, een dochter en een nieuwe partner, een leuk huis en nieuw atelier, ontstond de naam “GRATI- ARTE” voor mijn atelier”.

Nieuwsgierig geworden? 
gratiarte.nl

 

Kopermolen Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

BLIJF OP DE HOOGTE / BLEIBEN SIE INFORMIERT

Kunst kopen

Nagenoeg alle kunst, die in de kopermolen geëxposeerd wordt, kan gekocht worden. De Stichting de Kopermolen handelt bij het tot stand komen van de verkoop van een kunstwerk in opdracht van en voor de kunstenaar. De suppoosten van de Stichting de Kopermolen zullen u behulpzaam zijn om een overeenkomst in de bemiddeling van de verkoop van een kunstwerk op te stellen. Na afloop van de expositie kan het kunstwerk opgehaald worden. Alle afspraken worden schriftelijk vastgelegd.