Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: DU MAATS MISJ VEADISJ

BART KELLETER, MIKE MOONEN

EXPOSITIE DU MAATS MISJ VEADISJ

Te bezoeken t/m zaterdag 6 april
vrijdag t/m zondag 13- 17 uur
Entree gratis tijdens openingstijden

Du maats misj veadisj Expositie Bart Kelleter en Mike Moonen

Nadat Mike fulltime uit Vaals verdween, en Bart part time, is het tijd voor een wederkeer. Dit zal plaatsvinden in de Kopermolen, waar Bart en Mike u aan de hand nemen door een reis die de zin en de onzin van deze ‘tussentijd’ zal uitlichten. Uitleg is hot, en terwijl ze u met plezier een vraagteken op het voorhoofd plakken deinzen ze niet terug tegelijkertijd uw mondhoeken omhoog te masseren. Misschien maken wij u wat klaar, maar zonder uw ogen zou ons werk niet bestaan. Dus: zodra u de kopermolen binnenstapt, omarm dan een van de volgende geuzennamen waarmee u zich tzt het meest identificeert: auw pief, toepes, bleude (heinie), schleimie, auw banaan, sjang kabang, lebbes, vot mit oere, eufie, poesj, moelejaan, troela, bokseboam, beheitzkriemer, eierkop, hoaf long, vul in:
……
……
……
……

Bart Kelleter
Bart Kelleter

Over de kunstenaars:
In het rustieke plaatsje Vaals, gelegen in het schilderachtige Limburg, woonde Mike Moonen, een kunstenaar met een voorliefde voor onzin en bleude creativiteit. Mike had zijn atelier op de hoek bij de Lidl aan de Sneeuwberglaan waar hij zijn dagen vulde met het scheppen van kunst en zijn buik met magnetronvoedsel.

Een dag liet Mike de deur op een kier toen hij naar de Lidl ging. In de tussentijd kwamen Bart en zijn vader Dirk Kelleter het gebouw binnen om de fotostudio van Dirk te bezoeken. Bart, het ondeugende ventje, glipte Mike’s atelier binnen en schreef zijn naam op het krijtbord dat daar nog hing uit de tijd dat er nog leerlingen in het lokaal zaten. Hier werd een zaadje geplant voor een lang of laatbloeiende artistieke connectie.

Los van elkaar creëerden Mike en Bart kunstwerken geïnspireerd door de pittoreske omgeving van Vaals. Ze schilderden koeien in felle neonkleuren, maakten beelden van bizarre Limburgse legendes en bedachten absurde namen voor hun meesterwerken. Het dorp werd al snel gevuld met hun unieke artistieke expressie, en de inwoners keken vol verbazing naar de vreemde, maar fascinerende kunst die ontstond.

Lokale evenementen en exposities werden gevuld met hun creaties, en de mensen begonnen de schoonheid te zien in de ogenschijnlijke chaos die ze tentoonspreidden.

De twee paden komen bij de Kopermolen opnieuw samen. De tentoonstelling gaat vanuit het eerder genoemde zaadje, langs de route weg uit Vaals terug naar Vaals laat een parallele ontwikkeling zien van kunst die niet alleen om schoonheid draait, maar ook om het omarmen van de absurditeit van het leven.

Finnisage met Kengerdisco! 6 april van 15.30  tot 16.30 uur Kom dansen!
Mike Moonen en Bart Kelleter nodigen iedereen van harte uit voor de Finnisage op zaterdag 6 april ; “Neem je papa, mama, opa of oma mee, misschien nog wel je grote broer of zus en kom swingen op de leukste liedjes die onze DJ voor jullie uitgezocht heeft. Het feest wordt helemaal compleet met echte disco-lampen, fris en chips. En terwijl je ouders of familie nog eens op hun gemakje de expositie kunnen bezichtingen, ga jij met je voetjes van de vloer”.

Mike Moonen
Mike Moonen