Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Maria Stams en Annemiek Jongen

Expositie

Zo 9 juni t/m zo 14 juli 2024
di t/m zo 13 -17 uur
Entree vrij tijdens openingstijden

Expositie Maria Stams en Annemiek Jongen

Annemiek Jongen en Maria Stams gaven beiden portret en modelles aan de Vrije Akademie in Landgraaf. Het geven van een gemeenschappelijke cursus is er niet van gekomen, nu wel tot een gemeenschappelijke expositie in De Kopemolen in Vaals.

Annemiek Jongen – schilderijen
Maria Stams werken
Centraal uitgangspunt voor mijn werk is het begrip energie: iedere ontmoeting, iedere ervaring, iedere uitspraak straalt energie uit. Wanneer deze energie mij raakt , emotioneert wil ik een werk gaan maken waarin ik probeer deze emotie weer te geven.
Mijn schildervaardigheid, het materiaal en….noem het toeval of intuïtie, maken dat ik op een gegeven moment herken dat het werk weergeeft wat ik zocht.
Grootste kunst is dan om er vanaf dat moment inderdaad vanaf te blijven en het werk zijn eigen energie te laten doorgeven.
Meer info: annemiekjongen.nl

Maria Stams – beelden
Werken Annemiek Jongen
Het werk is een wisselwerking tussen kijken naar model, maken van modelstudies, en het zien  en gebruiken van toevalligheden. Luisteren naar het materiaal.
Het maken van beelden is een proces, daarbij vormt het model of het portret de rode draad.
Tijdens het boetseren is er een ‘luisterend’ oog voor het materiaal. Je kunt klei jouw wil opleggen of je gaat in dialoog met het materiaal. Het biedt je andere inzichten en daardoor breiden de  mogelijkheden van het materiaalgebruik zich uit. Een bedachte vormgeving is anders dan een  toevallige.
De vraag is sowieso: Is toeval wel toevallig of valt het toe aan degene die het ziet. Hoe dan ook: Maria wordt blij van deze toevalligheden, in de natuur, in het leven en in haar werk
Meer info: mariastams.nl