Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Expositie Roger Nyssen - Winterreis

Vernissage zo 27 okt 15 uur

Zo 27 okt t/m zo 15 dec 2024
vrij t/m zo 13.00-17.00 uur
Entree vrij tijdens openingstijden

Expositie Roger Nyssen, Winterreis 27 oktober t/m 15 december 2024

De beeldend kunstenaar Roger Nyssen, geboren en getogen in Aken-Lemiers in 1953, woont en werkt nu in Dormagen am Rhein. Hij voelt zich net zo verbonden met het surrealistische als met de romantische traditie. In zijn grafische werken en schilderijen communiceert hij met natuurlijke vormen, het bijzondere licht van een plek en vooral mythologie en poëzie.

Midden in de Corona-periode zette hij de 200 jaar oude liederen van Franz Schuberts ‘Winterreise’ gebaseerd op gedichten van Wilhelm Müller om in beeld. In 24 grote, kleurrijke olieverfschilderijen neemt hij de tijdloze ideeën van de Romantiek voor het heden over, ensceneert hij zijn eigen herinneringsparallellen en perspectiefwisselingen. In tegenstelling tot de bekende, sombere voorstellingen van Schuberts cyclus, ademt het werk van Nyssen hoop, verlangen en optimisme.

Expositie Roger Nyssen, Winterreis 27 oktober t/m 15 december 2024

Ausstellung Roger Nyssen – Winterreise

Der bildende Künstler Roger Nyssen, 1953 in Aachen-Lemiers geboren und aufgewachsen, lebt und arbeitet heute in Dormagen am Rhein. Er fühlt sich dem Surrealen ebenso verbunden wie der romantischen Tradition. In seinen grafischen Arbeiten und Gemälden kommuniziert er mit natur-gegebenen Formen, dem besonderen Licht eines Ortes und vor allem Mythologie, Lyrik und Poesie.

Mitten in der Corona-Zeit hat er die 200 Jahre alten Lieder von Franz Schuberts ‚Winterreise‘ nach Gedichten von Wilhelm Müller ins Bild gesetzt. In 24 großen, farbenfrohen Ölgemälden greift er die zeitlosen Ideen der Romantik für die Gegenwart auf, inszeniert eigene Erinnerungsparallelen und Perspektivwechsel. Im Gegensatz zu den bekannten, düsteren Darstellungen von Schuberts Zyklus atmet Nyssens Werk Hoffnung, Sehnsucht und Optimismus.