Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Marktorgelconcert

Bart Wuilmus

Dinsdag 2 april 2024
Van 12.00 tot 12.30 uur
Entree: vrije gave

Bart Wuilmus Marktorgelconcert in de Kopermolen

Orgelconcert met Bart Wuilmus: Van Noordduitsland naar Parijs
Op dinsdag 2 april gaat het nieuwe seizoen marktorgelconcerten in de Vaalser Kopermolen
van start: om de twee weken mag het prachtige historische Hilgers orgel weer klinken. Het seizoen wordt door Bart Wuilmus ingeleid. De belgische organist (1977) studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen bij o.a. Joris Verdin. In 2000 behaalde hij er de meestergraad met grote onderscheiding voor orgel. Er volgden – naast verschillende meestercursussen – studies in klavecimbel en orgelimprovisatie. Improvisatie speelt ook een belangrijke rol op zijn drie CDs en in zijn spel bij de “Schola Gregoriana Cantabo” in Antwerpen. Hij is titularis-organist aan het Verbuecken-orgel (1767) in Herentals. Ook is hij actief als componist. Van zijn werk ‘Evensong’ verschenen ondertussen drie CD-opnames.
In het zomerhalfjaar is het orgel elke 1e en 3e dinsdag van de maand in een kort informeel concert te beluisteren. Dè gelegenheid om bij een kopje koffie in de stijlvolle sfeer van de Kopermolen van het marktbezoek bij te komen.

Orgelkonzert mit Bart Wuilmus: Von Norddeutschland nach Paris
Am Dienstag den 2. April ist die Winterpause der Vaalser Marktkonzerte zu Ende: Alle zwei Wochen erstrahlt nun wieder die prächtige Hilgers-Orgel aus dem 18. Jahrhundert in vollem klanglichen Glanz. Die neue Saison wird durch Bart Wuilmus eingeläutet. Der aus Belgien stammende Wuilmus (1977) studierte am Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium in Antwerpen bei u.a. Joris Verdin. 2000 erhielt er dort den Meistergrad mit großer Auszeichnung für Orgel. Es folgten – neben verschiedenen Meisterkursen – Studien in Cembalo und in Orgelimprovisation. Improvisation spielt auch eine wichtige Rolle in seinen drei CDs mit Orgelmusik und in seinem Spiel bei der “Schola Gregoriana Cantabo” in Antwerpen. Er ist Organist an der Verbuecken-Orgel (1767) in Herentals (B). Auch als Komponist ist er aktiv. Von seinem „Evensong“ erschienen inzwischen drei CD-Aufnahmen.

Im Sommerhalbjahr ist die Orgel jeden 1. und 3. Dienstag im Monat in einem kurzen Konzert zu hören. Eine gute Gelegenheit, um sich bei einer Tasse Kaffee vom Marktbesuch zu erholen!