Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Marktorgelconcert

JANNO DEN ENGELSMAN

Dinsdag 18 juni 2024
Van 12.00 tot 12.30 uur
Entree: vrije gave

Marktorgelconcert Janno den Engelsmann in de Kopermolen

Limburg is een orgellandschap met tal van historische orgels. Elke zomer zijn een groot aantal van hen tijdens het SOL festival te beluisteren. Van 7 juni tot 14 juli vinden er orgel- en orgel plus-concerten door de hele provincie plaats. Het marktconcert op 18 juni in de Kopermolen maakt deel uit van het festival.

Te gast is Janno den Engelsman. Hij studeerde orgel, klavecimbel en kerkmuziek aan het Utrechts Conservatorium, gevolgd door privé-lessen bij de organist Liuwe Tamminga in Bologna. In 2007 behaalde hij het diploma ‘Master of Music’ aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Als organist, beiaardier en begeleider van orkesten en koren is hij actief in binnen- en buitenland. Zo gaf hij in 2009 en 2011 beiaardrecitals in de Verenigde Staten. Hij is organist-titularis van de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom en stadsbeiaardier van Zierikzee.

Het concert vindt plaats tijdens de Vaalser weekmarkt en begint om 12 uur. Duur ca. 30 minuten, entree vrije gave.


Die niederländische Provinz Limburg besitzt eine reiche Orgellandschaft mit zahlreichen gut erhaltenen historischen Orgeln. Diese erklingen jeden Sommer während des SOL-Festivals, in dem über mehrere Wochen hinweg Orgelkonzerte mit namhaften Ausführenden stattfinden. Das Marktkonzert in der Vaalser Kopermolen am 18. Juni ist Teil des Festivals. Zu Gast ist Janno den Engelsman.

Engelsman studierte Orgel, Cembalo und Kirchenmusik in Utrecht und nahm weiter Unterricht bei Liuwe Tamminga in Bologna. 2007 erhielt er außerdem seinen Master of Music als Carilloneur – Spieler der großen Glockenspiele, die in manchen Kirchtürmen zu finden sind. Seine Konzertaktivitäten erstrecken sich auch auf dieses Instrument, wie z.B. auf Carillon-Konzert in den USA 2009 und 2011. Er ist Titularorganist der Gertrudiskerk in Bergen op Zoom und Stadts-Carilloneur von Zierikzee.

Das Konzert findet während des Vaalser Wochenmarkts statt und beginnt um 12 Uhr.
Eintritt Freie Gabe.