• Telefoon:
  • +31(0)43 30 64 668

Openingsuren: Dinsdag - Zondag ( 11.00 - 17.00 uur)

Chris Tap

Expositie
Datum: 14 juli 2017 18:30 - 24 september 2017 23:00

Chris Tap verovert de werleld met zijn levensechte beelden van wilde dieren In het altelier van zijn vader, beeldend kunstenaar Wim Tap in Amsterdam ontwikkelde Chris al op jonge leeftijd de basisvaardigheden voor wat later zijn beroep en vooral passie zou worden. Tijdens zijn bezoekjes aan Artis raakte hij als kind gefascineerd door jaguars, panters en leeuwen en kreeg op latere leeftijd de kans deze dieren daar van dichtbij te bestuderen. Een unieke samenwerking met een arts die verschillende roofdieren opereerde en onder narcose bracht, gaf Chris de kans de verhoudingen en maten van de jaguar op te meten en haar botten en spieren te voelen.


Met zijn zeer gedegen kennis van de anatomie van deze prachtige roofdieren schept hij angstaanjagend echt lijkende impressies van de natuur, tot in detail geperfectioneerd.
Chris werk wordt door verzamelaars uit alle continenten gekocht en wordt vertegenwoordigd in Nederland, België, Dubai, Hong Kong, en de Verenigde Staten.De imponerende,levensgrote beelden van brons en marmercomposiet getuigen van een enorm vakmanschap.

Met de intense blik in hun ogen gemaakt van halve edelstenen of glazen ogen lijken ze zo tot leven te kunnen komen.Ook op onverwachte plekken komen we Chris zijn werk tegen, zo heeft Chris in 2013, 2014 en 2015 de Europa League Man of the Match Award vervaardigd.

Meer recentelijk is Chris door Cartier gevraagd om met zijn beelden hun internationale presentaties te vergezellen. Chris Tap hoopt met zijn werk bewustzijn te creëren over het belang van het in stand houden van de leefgebieden en zet zich sinds een aantal jaar in voor het creëren van de langste wildlife corridor ter wereld via de Black Jaguar Foundation

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Language *
Please wait