Kamerkoor Limburg

o.l.v. Dion Ritten

Project Northern Lights

Zondag 8 oktober 2023

Aanvang 16.00uur

Entree: € 12 | Vriendenticket: € 10

Kamerkoor LImburg

Kamerkoor Limburg is een gemengd ensemble. Voor ieder project moet men zich opnieuw inschrijven, auditie doen en de muziek thuis instuderen. Vervolgens wordt in een kort tijdsbestek met een aantal repetities de composities ingestudeerd. We repeteren in Melick omdat de deelnemers afkomstig zijn uit de gehele provincie Limburg.  Zingen bij Kamerkoor Limburg is voor veel individuele zangers en zangeressen een uitdaging, maar geeft ook heel veel voldoening. Concerteren deed het koor zowel in Europa als in Amerika. Embrun, Tallinn, Bad Staffelstein, New York, Washington, Philadelphia alsook Salt Lake City. En natuurlijk Vaals.

Het Bestuur van Kamerkoor Limburg is bijzonder verheugd dat de initiatiefnemer Dion Ritten nog altijd nauw aan dit projectkoor is verbonden. Dankzij zijn wereldwijde netwerk lukt het ons iedere keer het publiek te verrassen met nieuwe composities en bijzondere concerten. Hij haalde zijn music degree en koordirectie aan het Maastrichts Conservatorium.

Orkestdirectie bij professor Louis Weemaels. Momenteel ook dirigent van Koninklijke Zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor,Koninklijke Roermondse Zang-en Muziekvereniging,Kamerkoor Cantate Venlo en Mannenkoor Beeker Liedertafel.

Oprichter en artistiek directeur van het Internationaal Koorfestival, Cantarode,in Kerkrade. Veron Jongstra begon haar beroepsopleiding Hoofdvak Piano aan het Maastrichts Conservatorium bij Avital Schoenfeld,daar haalde zij ook het diploma Docerend Musicus Piano. Later ook diploma Koordirectie. Momenteel is Veron verbonden als docent aan de Stichting Streekmuziekschool Kerkrade. Als dirigent is zij verbonden aan Femmes Vocales te Meijel en Chevremonts Mannenkoor 1912. Wij zijn heel verheugd dat Veron ons op sublieme wijze op piano begeleidt en ook zelf meezingt.

Zondag 8 oktober is Kamerkoor Limburg in de Kopermolen met 30 mensen en zal het Northern Ligths concert ten gehore brengen: prachtige, sfeervolle muziek uit Noorwegen,Zweden Estland en Letland. Gestart wordt met Northern Lights van Ola Gjeilo,Come to me van Dan Forrest, Ubi Caritas,Sommarspsalm van Waldemar Ahlens,Ned i vester soli glader,Kodutee van Paert Uusberg,Kung Liljekonvalje,Cantemus,O salutaris hostia,Gabriellas Sang en Sunrise Carol van Daniel Elder. Verder zullen nog enkele solowerken te horen zijn.

Meer info: www.kamerkoorlimburg.nl

Word vriend van
de kopermolen

Als eerste op de hoogte en extra voordeel vanaf € 30,- per jaar

Vrienden van de Kopermolen

Inschrijven voor
de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en het programma 1x per maand in je mailbox

De Kopermolen
Cittaslow

Vaals is een Cittaslow gemeente. De Kopermolen is één van de Cittaslow Genoten.

Cittaslow wandeling Historische grond met Wino Winkens