Er was een een kleine prins…

Muziektheater met Ensemble Zuiderwind

Zo 10 apr 2022

Aanvang 12.00 uur

Entree: € 12 | Kinderen € 5 | Vriendenticket: € 10

Er was een een kleine prins… Muziektheater met Ensemble Zuiderwind
All grown-ups were once children… but only few of them remember it
De Kleine Prins

Naar het bekende verhaal van Antoine de Saint-Exupéry, met muzikale ondertiteling van Jean Lambrechts

Er was eens een kleine prins… die woonde op een planeet, niet zoveel groter dan hijzelf! Hij bracht zijn dagen door met het uitroeien van apenbroodbomen, die als onkruid uit de grond kwamen en zijn planeet zouden kunnen verwoesten. Op een dag verlaat de prins dan toch zijn eigen wereld en gaat in het heelal op zoek naar… een vriend. De kleine prins vertelt betoverende verhalen over de planeet waar hij woont met een hooghartige bloem, over de de andere planeten die hij bezoekt met hun merkwaardige bewoners, over zijn ontmoeting met de piloot en nog veel meer. Kortom, de kleine prins is een onvergetelijke figuur.

Het moderne sprookje ‘De Kleine Prins’, in 1943 geschreven en prachtig geïllustreerd door de auteur zelf, wordt over de hele wereld tot één van de klassiekers gerekend. Door zijn nadruk op menselijke waarden is dit werk nog steeds actueel. Vanwege de heimwee van de schrijver naar zijn kindertijd, spreekt dit boek zowel volwassenen als kinderen aan. Een verhaal zo magisch, dat vraagt om mooie muziek. Jean Lambrechts componeerde voor De Kleine Prins een blaaskwintet en schonk het aan Blazersensemble Zuiderwind.

Laat je meevoeren met het verhaal en ontdek, samen met ensemble Zuiderwind en Maaike Rijks, het geheim van de zin van het leven. Open je oren en open je hart, het essentiële is immers onzichtbaar voor de ogen…

Geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar

Ein kleiner Prinz wohnte auf einem Planeten, nicht viel größer als er selbst. Eines Tages verließ er sein Zuhause auf der Suche nach einem Freund…

Das moderne Märchen vom kleinen Prinzen von Antoine de Saint-Exupéry, 1943 geschrieben, wurde auf der ganzen Welt ein Klassiker. Seine zutiefst menschlichen Themen wie Heimweh und Freundschaft lassen es stets aktuell bleiben.

Das belgisch-niederländische Ensemble Zuiderwind zeigt die Geschichte in einer liebevollen Inszenierung zusammen mit der Schauspielerin und Puppenspielerin Maaike Rijks. Eigens für das Ensemble, ein Holzbläserquintett, schrieb Jean Lambrechts die Musik zu dem Stück.

Die Aufführung ist in niederländischer Sprache und gedacht für Kinder ab 8 Jahren.

Word vriend van
de kopermolen

Als eerste op de hoogte en extra voordeel vanaf € 30,- per jaar

Vrienden van de Kopermolen

Inschrijven voor
de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en het programma 1x per maand in je mailbox

De Kopermolen
Cittaslow

Vaals is een Cittaslow gemeente. De Kopermolen is één van de Cittaslow Genoten.

Cittaslow wandeling Historische grond met Wino Winkens