Echo's van oorlog

Concert met Emma Brown

Za 18 maart 2023

Aanvang 20 uur

Entree: € 10 | Vriendenticket: € 8

Echo’s van oorlog, een programma met muziek uit en over de Eerste en Tweede Wereldoorlog
Concert met Emma Brown – mezzo sopraan en Han Louis Meijer – vleugel

Echo's van oorlog, Concert met Emma Brown

 De “Echoes of War” zijn aangrijpend en nostalgisch, ontroerend en droevig, en weerspiegelen tijden van intens leven en sterven. Muziek uit deze periode omvatte opzwepende patriottische liederen, opbeurende liederen voor de thuisblijvers, liefdesliederen, en later meer droevige en bespiegelende liederen. De emotionele ontreddering, zowel aan de slagvelden als aan het thuisfront, was de inspiratiebron voor vele liederen, gedichten en theaterwerken in de decennia die volgden.

Emma Brown en Han-Louis Meijer brengen klassieke en populaire muziek uit Engeland, Frankrijk, Nederland en Duitsland, uit en over de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Emma’s werk, zingen voor veteranen en herdenkingen,  heeft haar door heel Europa gebracht. In 2019 zong ze in aanwezigheid van ZKH Prins Charles en Camilla, Hertogin van Cornwall, bij de 75ste verjaardag van D-Day in Bayeux, Frankrijk, en voor HKH Prinses Margriet der Nederlanden en mr Pieter van Vollenhoven bij de 75ste verjaardag van Operatie Market Garden in de Eusebiuskerk te Arnhem.

20230318-Echo's-van-oorlog--concert-emma-brown-2agenda

Voor de honderdste verjaardag van de wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog zong ze voor de officiële Amerikaanse ceremonie op de Amerikaanse oorlogsbegraafplaats “Flanders Field” in België, evenals Britse ceremonies in Frankrijk en België.

Dichter bij huis treedt ze regelmatig op voor het Veteraneninstituut, het Apostolat Militaire International, en onlangs was ze te zien in de documentairereeks ‘Lang zouden ze leven’ ter gelegenheid van het vijfenzeventigjarig bestaan van de Oorlogsgravenstichting. Ze studeerde aan de University of Cambridge en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Echo's van oorlog, Concert met Emma Brown

Concertpianist Han-Louis Meijer debuteerde in 1988 in het Concertgebouw in Amsterdam als solist in de wereldpremière van Leo Smits concerto voor piano en harmonieorkest. In 1984 en 1986 begeleidde hij de masterclasses van Elizabeth Schwarzkopf. Ook werkte hij als assistent-dirigent bij De Nationale Opera. Van 1989 tot 2002 werkte hij met de wereldberoemde Nederlandse sopraan Cristina Deutekom. Hij heeft ook meegewerkt aan tal van Nederlandse televisieprogramma’s, waaronder “Una Voce Particolare,” en als docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Brown en Meijer namen het album “Echoes of War” op ter gelegenheid van de vijfenzeventigste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog op het platenlabel “Floating World.”

Unter dem TitelEchoes of War“ bringen die britische Mezzosopranistin Emma Brown und der Konzertpianist Han-Louis Meijer Musik aus und über den Ersten und Zweiten Weltkrieg auf die Bühne. Das ergreifende und nostalgische, bewegende und traurige Programm enthält sowohl klassische als auch populäre Musik aus England, Frankreich, den Niederlanden und Deutschland. 
 
In „Echoes of War“ werden Zeiten intensiven Lebens und Sterbens reflektiert. Die Musik aus dieser Zeit umfasste aufputschende patriotische Lieder, aufmunternde Lieder für die Daheimgebliebenen, Liebeslieder und später auch traurigere und nachdenklichere Lieder. Der emotionale Umbruch, sowohl auf den Schlachtfeldern als auch zu Hause, war auch in den folgenden Jahrzehnten Inspirationsquelle für viele Lieder, Gedichte und Theaterstücke. 
 
Emma Browns Arbeit, das Singen auf Gedenkveranstaltungen und für Veteranen, hat sie durch ganz Europa geführt. 2019 sang sie in Anwesenheit von Prince Charles und Camilla, Duchess of Cornwall, zum 75. Jahrestag des D-Day in Bayeux, Frankreich, und vor Prinzessin Margriet der Niederlande zum 75. Jahrestag der Operation Market Garten in Arnheim. Zum 100. Jahrestag des Waffenstillstands des Ersten Weltkriegs sang sie bei einer offiziellen amerikanischen Zeremonie auf dem amerikanischen Kriegsfriedhof “Flanders Field” in Belgien sowie bei britischen Zeremonien in Frankreich und Belgien. Kürzlich war sie anlässlich des 75-jährigen Jubiläums der War Graves Foundation in der Dokumentarserie „Long would they live“ zu sehen. Sie studierte an der University of Cambridge und am Royal Conservatoire in Den Haag. 
 
Der Konzertpianist Han-Louis Meijer debütierte 1988 im Concertgebouw in Amsterdam als Solist bei der Uraufführung von Leo Smits Konzert für Klavier und Blasorchester. 1984 und 1986 begleitete er die Meisterkurse von Elisabeth Schwarzkopf. Er hat an zahlreichen niederländischen Fernsehprogrammen mitgewirkt und arbeitet als Lehrer am Königlichen Konservatorium in Den Haag.

Word vriend van
de kopermolen

Als eerste op de hoogte en extra voordeel vanaf € 30,- per jaar

Vrienden van de Kopermolen

Inschrijven voor
de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en het programma 1x per maand in je mailbox

De Kopermolen
Cittaslow

Vaals is een Cittaslow gemeente. De Kopermolen is één van de Cittaslow Genoten.

Cittaslow wandeling Historische grond met Wino Winkens