EXPOSITIE

Ans Westdorp-Klinkers

zo 6 mrt t/m za 16 apr 2022

- Vernissage zondag 6 maart 15.00 uur -

Tijdens de openingstijden: 
vrijdag t/m dinsdag 11.00 – 17.00 uur
Vrije entree

Naast de vernissage is Ans ook op zondag 20 maart en 3 april, tussen 14.00 en 17.00 uur zelf aanwezig

Expositie Ans Westdorp-Klinkers in de Kopermolen Vaals
Al sinds ik een potlood kan vasthouden, wil ik alles tekenen wat los en vast zit en vind ik het leuk om te experimenteren. Gezichten zijn voor mij het meest fascinerend om op alle mogelijke manieren vast te leggen, maar eigenlijk geldt dat voor alles wat ik om me heen zie.
Ans Westdorp-Klinkers

Autodidact

Ans Westdorp-Klinkers  is geboren op 6 juli 1966. Zij is getrouwd met Eric en heeft een dochter, Lisa. Ans werkte een aantal jaren als administratief medewerkster maar maakte al gauw definitief de keuze om als kunstenares aan de slag te gaan. Daarnaast geeft zij les in tekenen en schilderen.

Ans voelt zich al sinds haar jeugd aangetrokken tot het maken van tekeningen en schilderijen en heeft dan ook menig schetsboek vol getekend. Later kwam het tekenen en schilderen door studie en werk op een laag pitje te staan. Alles wat zij wist over tekenen en schilderen had zij tot dan toe door zelfstudie geleerd. Na enkele jaren pakte zij haar hobby weer intensief op en om de kneepjes van het vak te leren besloot ze les te gaan nemen bij de kunstenaressen  Annemiek Jongen en Sandra Hommen.

expositie Ans Westdorp-Klinkers in de Kopermolen Vaals

Lesgeven

In 2005 was het tijd voor een nieuw, eigen project: lesgeven. Het was een sprong in het diepe, maar al snel bleek dat er genoeg belangstelling was voor een cursus tekenen en schilderen. Onder het motto  ‘iedereen kan tekenen en schilderen op zijn/haar eigen manier’ geeft zij sindsdien les aan volwassenen op maandag, dinsdag en woensdag. Haar eigen ervaringen met de diverse materialen en haar kennis van kunstgeschiedenis brengt zij op een prettige manier over op haar cursisten. De jaarlijkse tentoonstelling geeft een goed beeld van de vorderingen die zij tijdens de lessen hebben gemaakt.

De kunstwerken

Ans voelt zich niet gebonden aan een bepaald materiaal. Haar werk bestaat uit gevarieerde  technieken die zij door zelf te experimenteren verfijnt en uitbouwt.  Hierdoor ontstaan steeds weer verfrissende schilderijen en tekeningen. De thema’s van haar werken zijn zeer divers en lopen uiteen van landschappen tot stillevens tot portretten. Zij werkt haar onderwerpen zowel realistisch als abstract uit. Zij legt zich graag toe op portretten in potlood, houtskool, pastel, aquarel en acryl waarbij zij alle facetten van het portret in beeld probeert te brengen. Op dit moment werkt zij aan schilderijen die verschillende facetten van de Griekse en Romeinse mythologie uitbeelden.

Kunstwerk expositie Ans Westdorp-Klinkers in de Kopermolen Vaals

De expositie loopt van zo 6 mrt t/m za 16 apr 2022
Vernissage zondag 6 maart om 15.00 uur
Openingstijden: vr t/m di 11-17 uur
Entree: gratis

Word vriend van
de kopermolen

Als eerste op de hoogte en extra voordeel vanaf € 30,- per jaar

Vrienden van de Kopermolen

Inschrijven voor
de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en het programma 1x per maand in je mailbox

De Kopermolen
Cittaslow

Vaals is een Cittaslow gemeente. De Kopermolen is één van de Cittaslow Genoten.

Cittaslow wandeling Historische grond met Wino Winkens