EXPOSITIE

Gisela Engeln-Müllges

Laatste weekend!!

- Finissage zondag 20 november 15.00 uur -

Nog te zien van vrijdag 18 t/m zondag 20 november
tijdens de openingstijden: 11.00 – 17.00 uur
Vrije entree

Expositie Gisela Engeln Mullgens
Gisela Engeln-Mullges
Als wiskundige kan Gisela Engeln-Müllges moeiteloos complexere geometrische figuren zoals 12-flabbers of icosaëders, die bestaan uit 20 gelijkzijdige driehoeken, naar kunstgieten leiden en ze tentoonstellen naast uitgebreide torens, wolkenkrabbers en hele skylines van aluminium.

Over de kunstenaar

Gisela Engeln-Müllges is wiskundige, beeldhouwster en schilderes. Kunst is altijd een van haar passies geweest, maar pas na haar pensionering in 2005 is zij zich actief met kunst gaan bezighouden.

Zij was 21 jaar lang de assistente en partner van beeldhouwer en schilder Prof. Benno Werth (1929 – 2015). Hij vond in 1962 het negatief giet- en vormprocédé voor metalen uit; Gisela Engeln-Müllges (ook leerlinge van Prof. Benno Werth sinds 2006) werkt er ook mee. Zij ontwikkelde het verder en maakt vervolgens sculpturen in brons en aluminium met ingewikkelde ondersnijdingen zonder lasnaad.

Beelden met zintuigelijke diepgang

Expositie Gisela Engeln Mullges

De beelden van Gisela Engeln-Müllges hebben een kolossale ingewikkeldheid. De variatie in oppervlakten en structuren, met onderbrekingen en minimale veranderingen van lijnen, geven haar producten een gevoel van speelse lichtheid. 

Ook in haar schilderwerken bewandelt Gisela telkens nieuwe wegen. Spiralen, roosters, kringen en telkens weer kleine naar landschappen verwijzende beeldsuggesties zijn kenmerkend voor haar schilderkunst. Wie dieper op de schilderijen van Gisela ingaat, ontdekt steeds nieuwe lagen en structuren, welke zich aan de ogen van de toeschouwer meedelen. De veelheid van kleurlagen, die steeds opnieuw worden aangebracht, weer weggekrast of worden verwijderd, geven aan de kijker de indruk, dat hij de fysieke werkelijkheid van de ruimte kan ervaren en de opbouw van de kleurlagen zelf meemaakt. Beelden met zintuigelijke diepgang zijn het resultaat van een dergelijk proces van ontstaan. 

De expositie geeft een inkijk in het kunstzinnig werken van Gisela Engeln Müllges en zal laten zien, hoe zij op het gebied van het beeldhouwwerk en in haar schilderkunst haar eigen ideeën ontwikkelt en daarbij toch trouw blijft aan haar kunstzinnig voorbeeld Benno Werth. 

31 Tentoonstellingen in 6 jaar

Gisela exposeert haar eigen werk pas sinds eind 2014. Haar werken worden gekenmerkt door de overeenkomst tussen het energetische effect van het schilderij en de rationele uitdrukkingsvorm van de sculpturen en verenigen de geest van vertrek van de Art informel met de wiskunde.

Gisela Engeln-Müllges heeft 31 tentoonstellingen gehad in de afgelopen zes jaar, waaronder elf solotentoonstellingen en een duo in het Stadtmuseum Riesa met de Benno Werth Collectie, in galeries in Straatsburg, Mönchengladbach, Karlsruhe, Landgraaf (NL), Vaals (NL), Ibiza (Spanje), Aken en Münster, en twee permanente tentoonstellingen in Aken. Zij heeft deelgenomen aan dertien internationale kunstbeurzen in Monaco, Straatsburg, Karlsruhe (2×), Boedapest (3×), Parijs (2×), Brussel, Zürich en Londen (2×). Ze ontving een Special Excellence Award op de Biënnale van Londen in 2019.

– Finissage zondag 20 november om 15.00 uur –
Expositie is nog te zien van vrijdag 18 t/m zondag 20 november
tijdens de openingstijden: 11.00 – 17.00 uur. Vrije entree

Expositie Gisela Engeln Mullges

Word vriend van
de kopermolen

Als eerste op de hoogte en extra voordeel vanaf € 30,- per jaar

Vrienden van de Kopermolen

Inschrijven voor
de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en het programma 1x per maand in je mailbox

De Kopermolen
Cittaslow

Vaals is een Cittaslow gemeente. De Kopermolen is één van de Cittaslow Genoten.

Cittaslow wandeling Historische grond met Wino Winkens