Karl von MOnschau

EXPOSITIE

Zo 11 juni t/m zo 23 juli

Vernissage zondag 11 juni 15 uur

Entree vrij tijdens openingstijden
di t/m zo 12 – 17 uur

Expositie Karl von Monschau

Karl von Monschau werd in 1944 geboren in het “Spitälchen” op het kasteelterrein in Monschau en woont sinds zijn jeugd in Aken. In 1965 richtte hij zijn eerste atelier op en reeds in 1970 nam hij deel aan de NEUE GALERIE-SAMMLUNG LUDWIG in het Altes Kurhaus Aachen, aan de groepstentoonstelling over de 200ste geboortedag van Beethoven.

De kunstenaar uit Aken, die sinds het midden van de jaren zeventig bekend is onder de kunstenaarsnaam Karl von Monschau heeft decennia lang geëxposeerd met groeps- en solotentoonstellingen in Aken, Monschau, Vaals, Verviers, Stolberg maar ook Keulen, Düsseldorf, Mönchengladbach, Berlijn en Parijs en vele andere plaatsen.

Sinds enkele jaren werkt hij in zijn Stolbergse atelier waar hij ook regelmatig collega-kunstenaars uitnodigt voor gezamenlijke tentoonstellingen.

Karl is lid van de DEUTSCHER KÜNSTLERBUND, BERLIN en het BBK KUNSTFORUM DÜSSELDORF en medeoprichter van de Neuer Aachener Kunstverein (NAK), waar hij ook erelid is.

Zijn werken bevinden zich wereldwijd in particuliere en openbare collecties. Voor deze expositie in de Kopermolen heeft de kunstenaar werken van de laatste drie jaar geselecteerd die behoren tot de categorieën Concrete Art, Hard Edge Painting en Minimal Art.

zondag 11 juni t/m zondag 23 juli 2023
Vernissage zondag 11 juni om 15.00 uur

Word vriend van
de kopermolen

Als eerste op de hoogte en extra voordeel vanaf € 30,- per jaar

Vrienden van de Kopermolen

Inschrijven voor
de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en het programma 1x per maand in je mailbox

De Kopermolen
Cittaslow

Vaals is een Cittaslow gemeente. De Kopermolen is één van de Cittaslow Genoten.

Cittaslow wandeling Historische grond met Wino Winkens