EXPOSITIE

La Grande Dame

vr 28 jan t/m zo 20 mrt 2022

Tijdens de openingstijden: 
vrijdag t/m dinsdag 11.00 – 17.00 uur
Vrije entree

expositie La Grande Dame
Expositie La grande dame van ravage tot renovatie in beelden verteld
Onze bestuursleden hebben de renovatie van de Kopermolen die bijna heel 2021 in beslag nam in beeld gebracht. Alles is vastgelegd, van de enorme ravage in februari vorig jaar tot en met de laatste schilderwerken in december.
De Kopermolen Vaals

De ravage & renovatie

Het was om te janken, de schade die een leidingbreuk in het interieur van de Kopermolen had aangericht. Vandaag een jaar geleden kwam de melding van een waterlek in de Kopermolen binnen.
Een complete hartverzakking voor het bestuur en de Gemeente. Het water was zijn eigen weg gegaan door twee plafonds en had onder meer het hout van de herenbank flink aangetast. het schilderwerk van de pilaren was gaan bladderen en een deel van de leistenen vloer was verzakt. Een geluk bij een ongeluk is dat het monumentale Hilgersorgel, extreem gevoelig voor vocht, gespaard is gebleven. Om dat zo te houden werd het hele orgel vakkundig ingepakt en werd er een ventilatiesysteem aangelegd om de luchtvochtigheid op peil te houden.

Schadedeskundige, monumentenzorg en vakmensen werden ingeschakeld en nu een jaar later mogen we vol trots melden dat de Kopermolen in oude luister hersteld is, mogelijk zelfs nog fraaier geworden is.

De expositie

Van ravage tot restauratie hebben wij voor u en ook voor onszelf in beeld gebracht. Immers foto’s onthouden wat mensen vergeten.

expositie La Grande Dame

Wij nodigen u van harte uit om tijdens onze openingstijden de foto tentoonstelling te komen bezoeken en een kijkje binnen in de Kopermolen te nemen! Onze vrijwilligers staan u graag te woord, de koffie staat klaar.

De expositie loopt t/m zondag 20 maart
Openingstijden: vr t/m di 11-17 uur
Entree: gratis

Word vriend van
de kopermolen

Als eerste op de hoogte en extra voordeel vanaf € 30,- per jaar

Vrienden van de Kopermolen

Inschrijven voor
de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en het programma 1x per maand in je mailbox

De Kopermolen
Cittaslow

Vaals is een Cittaslow gemeente. De Kopermolen is één van de Cittaslow Genoten.

Cittaslow wandeling Historische grond met Wino Winkens