imPULSe

concert met klarinet en gitaar

Za 26 mrt 2022

Aanvang 20.00 uur

Entree: € 12 | Vriendenticket: € 10

imPuls concert 26 maart 2022 in de Kopermolen Vaals

De prikkels van de ontmoeting tussen klarinet en gitaar – begrijpelijk of verborgen – zitten volledig in de polsslag van deze en voorbije tijden. Gevoelig, virtuoos en expressief nemen David Kindt en Vicente Bögeholz hun publiek mee in de ravissante klankwerelden van een bijzonder concertprogramma. Duo’s van Ferdinand Rebay, Konstantin Vassiliev, Dušan Bogdanović en Nuccio D ́Angelo worden uitgevoerd in kleurrijke afwisseling op solowerken van Ilse Fromm Michaels en Joaquin Rodrigo.

David Kindt studeerde klarinet aan de Muziekacademie van Stuttgart. Sinds 2012 is hij soloklarinettist van het Aachen Symphony Orchestra. Als soloklarinettist maakte hij ook gastoptredens met gerenommeerde orkesten zoals het WDR Symphony Orchestra Cologne, het Deutsches Sinfonieorchester Berlin en de Komische Oper Berlin.

Vicente Bögeholz werd geboren in Santiago de Chile als zoon van muzikanten. Hij groeide op in een sfeer van Latijns-Amerikaanse en westerse muziek die zijn brede stilistische spectrum kenmerkt. Zijn studies klassieke gitaar bij Tadashi Sasaki en Roberto Aussel werden bekroond met het concertexamen (Keulen/Parijs). In 1995 ontving Vicente Bögeholz de Kulturförderpreis van de stad Aken. In 2006 ontving hij samen met Juanjo Mosalini de Duitse Wereldmuziekprijs (MDR Figaro). Sinds 2012 is hij artistiek directeur van speGTRa – Aachen Guitar Festival.

Na een lange tijd, waarin niet alleen de coronapandemie, maar ook ernstige waterschade alle activiteiten in de Kopermolen onmogelijk maakte, is dit het eerste concert in het onlangs gerenoveerde “optische en akoestische pareltje in de Euregio”.

Word vriend van
de kopermolen

Als eerste op de hoogte en extra voordeel vanaf € 30,- per jaar

Vrienden van de Kopermolen

Inschrijven voor
de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en het programma 1x per maand in je mailbox

De Kopermolen
Cittaslow

Vaals is een Cittaslow gemeente. De Kopermolen is één van de Cittaslow Genoten.

Cittaslow wandeling Historische grond met Wino Winkens