Van Land en Zee – wat niemand weet …

Lingua e Musica met vertelkunstenaar Niels Brandaan

Za 25 juni 2022

Aanvang 20.00 uur

Entree: € 12,50 | Studenten: € 7,50

Lingua e Musica met vertelkunstenaar Niels Brandaan
Gletsjerijs smelt. Regenwolken pakken samen. De zeespiegel stijgt. Wat doen we als alles onder water loopt?
Lingua e Musica

Kaarten bestellen/reserveren via concerten@lingua-e-musica.nl

Tel: +31 433064668

Over Land en Zee – wat niemand weet …

Gletsjerijs smelt. Regenwolken pakken samen. De zeespiegel stijgt. Wat doen we als alles onder water loopt? Een thema dat ons allemaal aangaat en om bewustwording vraagt.

Dit concert is een samenwerking van Lingua e Musica onder leiding van Patrick Vaessens en vertelkunstenaar Niels Brandaan Cotterink, waarbij muziek en vertelling elkaar afwisselen in een artistieke eenheid. Laat u verrassen!

Programma:

J. MacMillan – O Radiant Dawn
J. Vasquez – Lágrimas de mi consuelo 2
E. Elgar – The Shower
M. Flecha – Deel 1 uit La Bomba (uit: Ensaladas)
E. Elgar – Love’s Tempest
E. Whitacre – Lux Aurumque
R. Vaughan Williams – Three Shakespeare Songs
1 Full Fathom Five
2 The Cloud-Capp’d Towers
3 Over Hill, Over Dale
J. Vasquez – Lágrimas de mi consuelo 1
O. Gjeilo – Northern Lights (Pulchra es, amica mea)

Over Lingua e Musica:
Het Maastrichtse Vocaal Ensemble Lingua e Musica is opgericht in 1980 en heeft zich tot doel gesteld een hoog muzikaal niveau te combineren met een goede sfeer. Het koor bestaat uit zo’n 27 geoefende enthousiaste amateurzangers met een eigen geluid. Het streeft naar ambitieuze uitvoeringen waarbij op meerdere manieren verbinding wordt gezocht tussen taal en muziek.

Lingua e Musica verzorgt minstens tweemaal per jaar een concert en zingt composities variërend van Renaissance tot moderne hedendaagse muziek.

Sinds 2011 is Patrick Vaessens als vaste dirigent aan het koor verbonden.

Over dirigent Patrick Vaessens:
Patrick Vaessens (Landgraaf, 1988) studeerde cum laude af voor zijn studie Docent Muziek (2011) en behaalde zeer goede resultaten voor zijn Master in Koordirectie (2015) aan het conservatorium Maastricht. Zijn afstudeerscriptie, een didactiek voor het zingen met pubers, werd bekroond met de ‘Kennis in Bedrijf Prijs 2011’ van Hogeschool Zuyd.

Hij is dirigent van vocaal ensemble Lingua e Musica en assistent artistiek leider bij barokensemble Ad Mosam Sittard. In het seizoen 2017-2018 werd hij geselecteerd voor NKK NXT, het talentenontwikkelingstraject van het Nederlands Kamerkoor. Hij is ook werkzaam als docent muziek aan het Stella Maris College en Grotiuscollege en was docent slagtechniek en koorscholing aan het Conservatorium Maastricht. Daarnaast is hij projectmatig verbonden als zanger aan kamerkoor Studium Chorale. Hij volgde als dirigent masterclasses in binnen- en buitenland bij onder andere Daniel Reuss en Frieder Bernius.

Vaessens staat voor musiceren met beleving. Zijn uitdaging ligt in het benaderen van een vitale koorklank met transparantie en zeggingskracht. In het samenspel tussen muziek en taal vindt hij een essentieel middel om de expressie van de muziek te vergroten voor zowel de musici als het publiek.

Over verhalenverteller Niels Brandaan Cotterink
Niels Brandaan Cotterink is een verhalenverteller in heel zijn wezen. Hij vraagt zich voortdurend af hoe verhalen zich willen laten vertellen. Als geen ander weet hij met vertelkunst de verbeelding te prikkelen. Zijn werken zijn gelaagd, speels en doorgaans filosofisch getint. In zijn voorstellingen combineert hij de vertelling met één of meerdere kunstdisciplines. Niels studeerde af aan de Lerarenopleiding in Den Haag en aan de Toneelacademie Maastricht.

Kaarten bestellen/reserveren via concerten@lingua-e-musica.nl

Tel: +31 433064668

Word vriend van
de kopermolen

Als eerste op de hoogte en extra voordeel vanaf € 30,- per jaar

Vrienden van de Kopermolen

Inschrijven voor
de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en het programma 1x per maand in je mailbox

De Kopermolen
Cittaslow

Vaals is een Cittaslow gemeente. De Kopermolen is één van de Cittaslow Genoten.

Cittaslow wandeling Historische grond met Wino Winkens