IMPROVISATIECONCERT

Geerten Liefting

Za 2 apr 2022

Aanvang 20.00 uur

Entree: € 12 | Vriendenticket: € 10

Geerten Liefting
Het improviseren op een 'stomme' film is iets wat ik al vele jaren met veel plezier doe.
Geerten Liefting

Wie kent ze eigenlijk niet de zwart/wit ‘stomme’ films, prachtige vergeten kunststukjes zijn het. Geerten Liefting blaast deze lang vervlogen tijden nieuw leven in. Zaterdag 2 april kunt u genieten van een improvisatie concert in de Kopermolen. Tijdens het concert wordt een ‘stomme’ film vertoond die muzikaal omlijst en begeleid wordt door Geerten op orgel.

Geerten geeft al een aantal jaren improvisatieconcerten op orgel. Het improviseren op een stomme film is iets wat hij met veel plezier doet. Ook in Peking, China, gaf hij in september vorig jaar een improvisatieconcert. Daarnaast gaf hij een masterclass improvisatie, waarbij hij muzikanten met uiteenlopende ervaring achter het orgel op hun eigen niveau liet kennismaken met improvisatie op orgel.

Geerten Liefting (Nijkerk, dec 1983) Studeerde Orgel, Kerkmuziek, Improvisatie, Compositie en Koordirectie aan het Conservatorium van Utrecht, Antwerpen en Rotterdam bij ondermeer Reitze Smits, Wim Henderickx, Luc van Hove en Wiecher Mandemaker. Daarnaast studeerde hij Improvisatie bij Hayo Boerema en Cor Ardesch en compositie bij Peter Jan Wagemans. 

Geerten is sinds augustus 2007 dirigent-organist van de Heilige Bonaventura te Woerden en tevens assistent-organist van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam en vesperorganist van de Domkerk te Utrecht. 

Als organist won hij eerste en tweede prijzen op diverse grote internationale concoursen. Hij trad op bij producties van bijvoorbeeld Festival Voor de Wind, Culturele Caravaan en verzorgde grote producties met koren als de Laurenscantorij, het Ribatutta Ensemble en het Nederlands Blazersensemble. 

In 2013 won hij de eerste prijs op het Hinsz- compositieconcours te Kampen, waar het Nederlands Kamerkoor zijn werk ‘Renovatio Mundi’ in première bracht. Geerten geeft veel concerten en componeert voor diverse bezettingen. 

Word vriend van
de kopermolen

Als eerste op de hoogte en extra voordeel vanaf € 30,- per jaar

Vrienden van de Kopermolen

Inschrijven voor
de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en het programma 1x per maand in je mailbox

De Kopermolen
Cittaslow

Vaals is een Cittaslow gemeente. De Kopermolen is één van de Cittaslow Genoten.

Cittaslow wandeling Historische grond met Wino Winkens