Rosenberg trio

Gipsy jazz concert

Vrijdag 22 september 2023

Aanvang 20.00 uur

Entree: € 20 | Vriendenticket: € 18

Rosenberg Trio de essentie van gipsy jazz

Al bijna 30 jaar vertegenwoordigt het Rosenberg Trio de essentie van gipsy jazz. Geïnspireerd door Django Reinhardt weet de groep haar oeuvre te verbreden met klassiek, pop en bossa nova in gipsy-swing stijl. Ook heeft het drietal een groot aantal eigen composities op hun naam. Inmiddels brachten ze meer dan 25 cd’s en dvd’s uit. Bezield door één passie, muziek maken, hebben ze de gehele wereld veroverd en staan ze internationaal aan de top.

In de late jaren zeventig genieten Stochelo, Nous’che en Nonnie Rosenberg brede bekendheid in de Europese gipsy gemeenschap. Eind jaren tachtig breken ze door en worden ze geboekt voor alle grote festivals. Het trio speelde met grootheden als Toots Thielemans, Herman van Veen, Jaap van Zweden en Louis van Dijk en speelt in Carnegie Hall in New York, op het Django Reinhardt festival in Samois (F) en natuurlijk op North Sea Jazz, waar ook een befaamde opname van is uitgebracht.

Het trio maakte naam als de beste van het genre, en wordt bewonderd door fans over de gehele wereld en door gitaristen in alle muzikale genres. In 2017 werd de groep gevraagd de soundtrack in te spelen voor de film Django (2017), over hun held Django Reinhardt.

De groep speelt eigen composities en natuurlijk de klassiekers van Django Reinhardt. Verwacht een avond gipsy-jazz in haar puurste vorm!

Bezetting:
Stochelo Rosenberg – sologitaar
Nous’che Rosenberg – ritmegitaar
Nonnie Rosenberg – contrabas

Word vriend van
de kopermolen

Als eerste op de hoogte en extra voordeel vanaf € 30,- per jaar

Vrienden van de Kopermolen

Inschrijven voor
de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en het programma 1x per maand in je mailbox

De Kopermolen
Cittaslow

Vaals is een Cittaslow gemeente. De Kopermolen is één van de Cittaslow Genoten.

Cittaslow wandeling Historische grond met Wino Winkens