Trio C tot de derde

Concert Cultuurfonds Wittem

Vrij 6 oktober 2023

Aanvang 20.00 uur

Entree: € 15

Cultuurfonds Wittem Trio C tot de derde

Cultuurfonds Wittem opent haar najaarsseizoen op vrijdag 6 oktober met een concert van ’Trio C tot de derde’ in de Kopermolen in Vaals. Het ensemble neemt de bezoekers mee op een lange reis naar het oosten! Dat betekent concreet dat het trio, dat in 1998 werd opgericht, zich richt op muziek uit de Balkanlanden en daarna nog een stukje verder oostwaarts met ons trekt. Een vleugje Balkan, een vleugje klezmer, een vleugje gipsy, en zelfs een vleugje klassieke klanken (Kodaly) in één concert!

Het trio bestaat uit Carel den Hertog (viool), Caspar Terra (klarinet) en Coos Letting (accordeon). Kijk naar hun voornamen en u weet meteen waar die C voor staat in de naam van het ensemble! En de betekenis van ‘tot de derde’ maken ze op 6 oktober zelf wel duidelijk!

De muzikanten halen letterlijk hun inspiratie uit het oosten: ze reisden samen naar Turkije, Iran, Pakistan en India. Muzikaal gezien hebben ze alle drie hun eigen voorkeuren en die mixen ze vervolgens tot een geheel eigen geluid. De muziek van Trio C tot de derde is dan weer uitgelaten, maar ook vaak humoristisch, melancholisch en vooral virtuoos! Ze dagen elkaar regelmatig op speelse wijze uit en dat levert muziek op die soms tot dansen uitnodigt, maar ruimte biedt aan heerlijke dagdromen.

Organisatie: CultuurFonds Wittem
Entree 15 euro
Tickets via: 06-102 12 183 of per mail

Word vriend van
de kopermolen

Als eerste op de hoogte en extra voordeel vanaf € 30,- per jaar

Vrienden van de Kopermolen

Inschrijven voor
de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en het programma 1x per maand in je mailbox

De Kopermolen
Cittaslow

Vaals is een Cittaslow gemeente. De Kopermolen is één van de Cittaslow Genoten.

Cittaslow wandeling Historische grond met Wino Winkens