dag van de piano

interactieve dag

zo 1 oktober 2023

Aanvang 10.00-17.00 uur

Entree: vrije gave

Dag van de piano 1 oktober 2023

De Dag van de Piano is een interactieve dag met doorlopend programma van 10.00 uur tot 17.00 uur. In het ochtendprogramma ligt de nadruk op muzikale activiteiten rondom de piano voor kinderen tot en met 12 jaar. Het middagprogramma is voor pianoliefhebbers vanaf 12 jaar en volwassenen. Gedurende de Dag van de Piano kan publiek in- en uit lopen. De toegang is gratis.

De Dag van de Piano wordt jaarlijks georganiseerd in de Kopermolen. Dit jaar staan o.a. een interactieve workshop voor kinderen en ouders op het programma, gespeeld door de altijd energieke en creatieve Marijk Greweldinger. Enkele pianodocenten vertolken het muzikale verhaal van ‘De sneeuwman’ en het jonge pianotalent Akari Bastiaens geeft een heus concert! ’s Middags is er o.a. een workshop improviseren door Robijn Tilanus, o.a. bekend van haar pianoboek Kwintessens. De muzikale afsluiting wordt verzorgd door concertpianiste Michelle Lynne.
Al deze activiteiten worden afgewisseld door ‘speelkwartieren’ waarin pianoleerlingen hun muzikale spel ten gehore kunnen brengen.

Dag van de piano 1 oktober 2023

Over de workshops:
10.15-11.00u
De wereld van de piano (tot 12 jaar)
Een ontdekkingsreis rondom de piano met Marijk Greweldinger
Marijk Greweldinger en haar muziekatelier het Brede Spoor zijn absoluut een begrip als het gaat om muziekeducatie voor kinderen. Al spelend en zingend ontdekken de kinderen, samen met ouders, de mooie en wonderlijke facetten van de taal van muziek, beweging en beeld. Ga mee op avontuur en ontdek de kracht van muziek en de piano in het bijzonder! Pianist Frans van Libergen ondersteunt de voorstelling op piano.

12.25-12.55u Concert en interview met Akari Bastiaans (10 jaar)
Tijdens de Dag van de Piano nodigen we elk jaar een jong pianotalent uit. Dit jaar stellen we vol trots aan u voor: Akari!

14.00-15.30u Iedereen kan improviseren
Een workshop over improviseren aan de piano door Robijn Tilanus

Lijkt het jou leuk om te leren improviseren? Om te kunnen spelen wat er in je opkomt, zonder noten, vanuit je eigen gevoel? Kom dan naar deze workshop. Zo’n zes pianisten kunnen actief meedoen, maar ook het luisteren naar de uitleg van Robijn Tilanus zal inspirerend zijn.

16.15-17.00u Spelen met kleuren en klanken,
Een interactief pianoconcert door Michelle Lynne

Met tien vingers kun je op de piano een kabbelend beekje, zonsopgang of juist een storm oproepen. Ondertussen moet jij als pianist ook alle instrumenten van het symfonieorkest kunnen verklanken. Michelle weet als geen ander hoe dit moet. Ze speelt tijdens de Dag van de Piano concertstukken van o.a. Hans Zimmer, Rachmaninov en Chopin en geeft vervolgens uitleg over de mogelijkheden die jij als pianist hebt om de sfeer van een muziekstuk uit te beelden. Aansluitend aan dit concert is er ruimte om vragen te stellen aan Michelle.

Download hier het complete programma met alle informatie.

Word vriend van
de kopermolen

Als eerste op de hoogte en extra voordeel vanaf € 30,- per jaar

Vrienden van de Kopermolen

Inschrijven voor
de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en het programma 1x per maand in je mailbox

De Kopermolen
Cittaslow

Vaals is een Cittaslow gemeente. De Kopermolen is één van de Cittaslow Genoten.

Cittaslow wandeling Historische grond met Wino Winkens