heropeningsweekend

Open Huis

za 19 en zo 20 mrt 2022

Expositie La Grande Dame + Expostie Ans Westdorp-Klinkers + Live muziek + Cittaslow wandeling
zaterdag en zondag 11.00 – 17.00 uur
Vrije entree

expositie La Grande Dame
Expositie La grande dame van ravage tot renovatie in beelden verteld
Na een jaar van restauratie kunnen we u eindelijk weer verblijden met mooie exposities en fraaie concerten in een totaal gerenoveeerde Kopermolen. Wij nodigen u van harte uit tijdens ons heropeningsweekend om een kijkje te komen nemen!
De Kopermolen Vaals

OPEN HUIS

Na een jaar van restauratie na de ravage kunnen we u eindelijk weer verblijden met mooie exposities en fraaie concerten in een totaal gerenoveerde Kopermolen. Wij nodigen u van harte uit tijdens ons heropeningsweekend de foto tentoonstelling “La Grande Dame” en de expositie van Ans Westdorp-Klinkers te komen bezoeken en een kijkje binnen in de Kopermolen te nemen! Ook kunt u tijdens het weekend deelnemen aan de Cittaslow wandeling ‘Historische Grond’

Tijdens het Open Huis kunt u tussen 12.00 en 16.00 uur genieten van live muziek van Mark Beumers op gitaar (za) en van Stefan Michalke op piano (zo). 

Onze vrijwilligers zijn aanwezig en staan u graag te woord, de koffie staat klaar.

 

open huis Kopermolen 19 en 20 maart

'LA GRANDE DAME'
van ravage tot renovatie

Het was letterlijk om te janken, de schade die een leidingbreuk in het interieur van de Kopermolen had aangericht. In februari afgelopen jaar kwam de melding van een waterlek in de Kopermolen binnen.
Een complete hartverzakking voor het bestuur en de Gemeente. Het water was zijn eigen weg gegaan door twee plafonds en had onder meer het hout van de herenbank flink aangetast. het schilderwerk van de pilaren was gaan bladderen en een deel van de leistenen vloer was verzakt. Een geluk bij een ongeluk is dat het monumentale Hilgersorgel, extreem gevoelig voor vocht, gespaard is gebleven. Om dat zo te houden werd het hele orgel vakkundig ingepakt en werd er een ventilatiesysteem aangelegd om de luchtvochtigheid op peil te houden.

Schadedeskundige, monumentenzorg en vakmensen werden ingeschakeld en nu een jaar later mogen we vol trots melden dat de Kopermolen in oude luister hersteld is, mogelijk zelfs nog fraaier geworden is.
Van ravage tot restauratie hebben wij voor u en ook voor onszelf in beeld gebracht met deze foto tentoonstelling. Immers foto’s onthouden wat mensen vergeten.

expositie La Grande Dame

Word vriend van
de kopermolen

Als eerste op de hoogte en extra voordeel vanaf € 30,- per jaar

Vrienden van de Kopermolen

Inschrijven voor
de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en het programma 1x per maand in je mailbox

De Kopermolen
Cittaslow

Vaals is een Cittaslow gemeente. De Kopermolen is één van de Cittaslow Genoten.

Cittaslow wandeling Historische grond met Wino Winkens